Таблиця калорій

Таблиці калорійності продуктів

Процес схуднення неможливий без правильного підбору продуктів для щоденного харчування. Тому, дуже важливо знати калорійність і харчову цінність продуктів. Для дієт ми використовуємо найрізноманітніші продукти. Іноді ми помилково думаємо, що той чи інший продукт містить більше калорій, ніж це є насправді. Дуже часто спостерігається протилежна ситуація, коли ми в великій кількості вживаємо продукт, що містить багато калорій, вважаючи його низькокалорійним і корисним для дієти.

Дієтологи вважають, що правильна дієта, це не тільки зниження загальної калорійності їжі, але і правильний баланс білків, жирів і вуглеводів. Без дотримання цього балансу неможливо схуднути без шкоди для здоров’я. На сайті представлені таблиці калорійності продуктів та вмісту білків, жирів та вуглеводів. З їх допомогою ви зможете урізноманітнити свій раціон і підібрати оптимальне поєднання продуктів для щоденного харчування.

Овочі

Продукт Вода, г Білки, г Жири, г Вуглеводи, г ккал
Ікра з баклажанів 91.0 0.6 0.1 5.5 24
Бруква 87.5 1.2 0.1 8.1 37
Горошок зелений 80.0 5.0 0.2 13.3 72
Цукіні 93.0 0.6 0.3 5.7 27
Білокачанна капуста 90.0 1.8 5.4 28
Червона капуста 90.0 1.8 6.1 3.1
Цвітна капуста 90.9 2.5 4.9 29
Картопля 76.0 2.0 0.1 7.0 33
Зелена цибуля 92.5 1.3 4.3 22
Цибуля порей 87.0 3.0 7.3 40
Цибуля ріпчаста 86.0 1.7 9.5 43
Морква 88.5 1.3 0.1 7.0 33
Огірок грунтовий 95.0 0.8 3.0 15
Огірок парниковиий 96.5 0.7 1.8 10
Солодкий перець 92.0 1.3 4.7 23
Петрушка(зелень) 85.0 3.7 8.1 45
Петрушка(корінь) 85.0 1.5 11.0 47
Ревінь 94.5 0.7 2.9 16
Редиска 93.0 1.2 4.1 20
Редька 88.0 1.9 7.0 34
Ріпа 90.0 1.5 5.9 28
Салат 95.0 1.5 2.2 14
Буряк 86.5 1.7 10.8 48
Помідор(грунтовий) 93.5 0.6 4.2 19
Помідор(парниковий) 94.6 0.6 4.2 19
Зелена квасоля 90.0 4.0 4.3 32
Хрін 77.0 2.5 16.3 71
Черемша 89.0 2.4 6.5 34
Часник 70.0 6.5 21.2 106
Шпинат 91.2 2.9 2.3 21
Щавель 90.0 1.5 5.3 28

Фрукти

Продукт Вода, г Білки, г Жири, г Вуглеводи, г ккал
Абрикоси 86.0 0.9 10.5 46
Айва 87.5 0,6 8.9 38
Алича 89.0 0,2 7.4 34
Ананас 86.0 0.4 11,8 48
Банани 74.0 1.5 22,4 91
Вишня 85.5 0,8 11.3 49
Гранат 85,0 0.9 11,8 52
Груша 87.5 0.4 10.7 42
Інжир 83.0 0,7 13,9 56
Кизил 85,0 1,0 9,7 45
Персики 86,5 0.9 10.4 44
Горобина садова 81.0 1.4 12,5 58
Горобина чорноплідна 80,5 1.5 12,0 54
Слива садова 87.0 0,8 9,9 43
Фініки 20,0 2.5 72.1 281
Хурма 81.5 0.5 15,9 62
Вишня 85,0 1.1 12.3 52
Шовковиця 82.7 0,7 12,7 53
Яблука 86,5 0.4 11.3 46
Помаранч 87.5 0.9 8.4 38
Грейпфрут 89.0 0.9 7.3 35
Лимон 87.7 0.9 3.6 31
Мандарин 88,5 0,8 8.6 38
Брусниця 87.0 0,7 8.6 40
Виноград 80.2 0.4 17,5 69
Чорниця 88.2 1,0 7.7 37
Суниці 84.5 1.8 8.1 41
Журавлина 89,5 0.5 4.8 28
Агрус 85,0 0,7 9,9 44
Малина 87.0 0,8 9,0 41
Морошка 83,3 0,8 6.8 31
Обліпиха 75.0 0.9 5.5 30
Біла смородина 86.0 0.3 8.7 39
Червона смородина 85,4 0,6 8.0 38
Смородина чорна 85,0 1,0 8.0 40
Чорниця 86,5 1.1 8.6 40
Шипшина свіжа 66.0 1.6 24.0 101
Висушені плоди шипшини 14,0 4.0 60.0 253

Молочні продукти

Продукт Вода, г Білки, г Жири, г Вуглеводи, г ккал
Сир з коров’ячого молока 52,0 17,9 20,1 0,0 260
Натурального йогурт 1,5% жирності 88.0 5,0 1.5 3.5 51
Кефір нежирний 91.4 3.0 0,1 3.8 30
Кефір жирний 88.3 2.8 3.2 4.1 59
Молоко 88,5 2.8 3.2 4.7 58
Молоко ацидофільне 81,7 2.8 3.2 10.8 83
Сухе цільне молоко 4.0 25.6 25.0 39.4 475
Молоко 74,1 7,0 7,9 9,5 135
Молоко з цукром 26,5 7.2 8.5 56,0 315
Кисле молоко 88,4 2.8 3.2 4.1 58
Ряжанка 85.3 3.0 6.0 4.1 85
Вершки 10% 82,2 3.0 10.0 4.0 118
Вершки 20% 72,9 2.8 20,0 3.6 205
Сметана 10% 82.7 3.0 10.0 2.9 116
Сметана 20% 72,7 2.8 20,0 3.2 206
Сир і сиркові маси 41.0 7.1 23.0 27,5 340
Сир Російський 40.0 23,4 30.0 0,0 371
Сир голландський 38,8 26,8 27.3 0,0 361
Швейцарського сир 36.4 24.9 31,8 0,0 396
Сири плавлені 55,0 24.0 13,5 0,0 226
Кисломолочний сир жирний 64,7 14,0 18.0 1.3 226
Кисломолочний сир нежирний 77,7 18.0 0,6 1.5 86

Хлібобулочні вироби

Продукт Вода, г Білки, г Жири, г Вуглеводи, г ккал
Хліб житній 42,4 4.7 0,7 49,8 214
Хліб з пшеничного борошна 34.3 7.7 2.4 53,4 254
Здобна випічка 26.1 7.6 4.5 60.0 297
Бублики 17,0 10.4 1.3 68,7 312
Сушки 12,0 11,0 1.3 73.0 330
Сухарі пшеничні 12,0 11.2 1.4 72,4 331
Сухарі верщкові 8.0 8.5 10.6 71.3 397
Борошно пшеничне вищого сорту 14,0 10.3 0.9 74.2 327
Борошно пшеничне першого сорту 14,0 10.6 1.3 73.2 329
Борошно пшеничне бор (II) сорту 14,0 11,7 1.8 70.8 328
Борошно житнє 14,0 6.9 1.1 76,9 326

Крупи

Продукт Вода, г Білки, г Жири, г Вуглеводи, г ккал
Гречана крупа ядра 14,0 12,6 2.6 68,0 329
Гречка крупа 14,0 9,5 1,9 72,2 326
Манна крупа 14,0 11.3 0,7 73,3 326
Овес 12,0 11,9 5.8 65,4 345
Ячмінь 14,0 9.3 1.1 73.7 324
Пшоно 14,0 12,0 2.9 69.3 334
Рис 14,0 7,0 0,6 73.7 323
Пшенична «Полтавська» 14,0 12,7 1.1 70.6 325
Толокно 10.0 12.2 5.8 68,3 357
Ячмінь 14,0 10.4 1.3 71,7 322
Геркулес 12,0 13.1 6.2 65,7 355
Кукурудза 14,0 8.3 1.2 75.0 325

Риба, морепродукти

Продукт Вода, г Білки, г Жири, г Вуглеводи, г ккал
Бички 70.8 12.8 8.1 5.2 145
Рожевий лосось 70,5 21 7 0 147
Камбала 79,5 16.1 2.6 0 88
Карась 78.9 17,7 1.8 0 87
Короп 79.1 16 3.6 0 96
Кета 71.3 22 5.6. 0 138
Корюша 79.8 15,5 3.2 0 91
Льодяна 81.8 15,5 1.4 0 75
Лящ 77,7 17.1 4.1 0 105
Сьомга 62.9 20,8 15.1. 0 219
Макрурус 85 13.2. 0,8 0 60
Мінога 75 14,7. 11,9 0 166
Минтай 80.1 15,9 0,7 0 70
Мойви 75 13.4. 11,5 0 157
Навага 81.1 16.1. 1 0 73
Налим 79,3 18,8 0,6 0 81
Натотения мармур 73.4 14,8. 10.7 0 156
Окунь морський 75,4 17,6. 5.2. 0 117
Окунь річ. 79.2 18,5 0.9 0 82
Осетер 71,4 16.4. 10,9 0 164
Палтус 76,9 18,9 3 0 103
Потасу 81,3 16.1. 0.9 0 72
Сайра велика 59,8 18,6 20,8 0 262
Сайра мал. 71.3 20.4 0,8 0 143
Салака 75,4 17.3 5.6. 0 121
Оселедець 62,7 17,7 19,5 0 242
Скумбрія 71,8 18 9 0 153
Сом 75 16,8. 8.5 0 144
Ставрида 74.9 18,5 5 0 119
Стерлядь 74.9 17 6.1 0 320
Судак 78.9 19 0,8 0 83
Тріска 80,7 17,5 0,6 0 75
Тунець 74 22.7 0,7 0 96
Вугільна риба 71.5 13.2. 11.6. 0 158
Морський вугор 77,5 19.1 1,9 0 94
Вугор 53,5 14,5 30,5 0 333
Хек 79,9 16.6. 2.2 0 86
Щука 70.4 18,8 0,7 0 82
Язь 80.1 18,2 0.3 0 117
Креветка дальносхідна 64.8 28,7 1.2 0 134
Печінка тріски 26,4 4.2 65,7 0 613
Кальмар 80.3 18 0.3 0 75
Краб 81.5 16 0.5 0 69
Креветки 77,5 18 0,8 0 83
Ламінарія 88 0.9 0,2 3.0 5
Паста «океан» 72,2 18,9 6.8 0 137
Tрепанг 89.4 7.3 0,6 0 35

Мясо, субпродукти

Продукт Вода, г Білки, г Жири, г Вуглеводи, г ккал
Баранина 67,6 16.3 15.3 0,0 203
Яловичина 67.7 18,9 12.4 0,0 187
Конина 72.5 20.2 7,0 0,0 143
Кролик 65,3 20.7 12.9 0,0 199
Свинина нежирна 54.8 16.4 27.8 0,0 316
Жирна свинина 38.7 11,4 49,3 0,0 489
Телятина 78.0 19.7 1.2 0,0 90
Баранячі нирки 79.7 13,6 2.5 0,0 77
Бараняча печінка 71.2 18,7 2.9 0,0 101
Бараняче серце 78,5 13,5 2.5 0,0 82
Яловичі мізки 78.9 9,5 9,5 0,0 124
Яловича печінка 72,9 17,4 3.1 0,0 98
Яловичі нирки 82.7 12,5 1.8 0,0 66
Яловиче вим’я 72,6 12.3 13.7 0,0 173
Серце яловиче 79.0 15,0 3.0 0,0 87
Яловичий язик 71.2 13,6 12.1 0,0 163
Нирки свинні 80.1 13.0 3.1 0,0 80
Свиняча печінка 71,4 18,8 3.6 0,0 108
Свиняче серце 78.0 15.1 3.2 0,0 89
Язик свинячий 66,1 14.2 16,8 0,0 208
Гусятина 49,7 16.1 33,3 0,0 364
Індичатина 64,5 21.6 12,0 0,8 197
Курятина 68.9 20,8 8.8 0,6 165
Курчата 71.3 18,7 7,8 0.4 156
Качка 51,5 16,5 61,2 0,0 346
Таблиця калорій оновлено Жовтень 6, 2017 автором: admin